• Ayurveda op vakantie

  Ik ga op vakantie en neem mee: mijn tongschraper, KKV thee, kruiden, natuurlijke zonnebrand en een heerlijk leesboek! De zomer vraagt erom om erop uit te trekken, op vakantie te gaan naar een warme zonbestemming of fijn in eigen land…

 • Ayurveda haar, Dandelien

  Een gezonde haardos met Ayurveda

  Ayurveda heeft voor mij op elke vraag een antwoord! Of het nou gaat over voeding, hoeveel uur slaap je nodig hebt of de reden dat we hier op aarde zijn. Deze blog gaat over haircare want ook daar heeft Ayurveda…

 • Dayretreat zwangeren

  One-day retreat voor zwangeren

  Ben jij zwanger en toe aan een dag voor jezelf en je kindje in je buik? Heb je behoefte aan ontspanning en wil jij je samen met andere zwangeren onderdompelen in de wereld van zwanger zijn? Op zaterdag 18 juni…

 • mungbonen soep

  Recept: mungsoep

  Mungbonensoep is de basis van een ayurvedische detox. Je kunt heerlijk variëren met verschillende groenten.

 • Een ayurvedische pols diagnose

  De pols is voor elke ayurveda coach een magisch instrument, om tot een diagnose te komen of een diagnose te bevestigen! Via de pols treed je het universum binnen van de cliënt, er is zoveel te ontdekken.

 • Olie massage

  Abhyanga, een Ayurvedische massage

  Insmeren met warme olie, de ultieme selfcare hack! Het voedt, kalmeert je zenuwstelsel en zorgt ervoor dat je weer kunt opladen. In Ayurveda wordt aangeraden dagelijks abhyanga te doen, laten we beginnen!

 • Herfst seizoen

  Blijf warm in de herfst

  De herfst wordt in Ayurveda het ‘Vata seizoen’ genoemd. Met zijn afbrekende en koude eigenschappen is het belangrijk te gaan voor gronding, olie, verwarmende specerijen en aardse groenten. Benieuwd hoe je dit doet? Lees snel verder.

 • KKV thee

  Komijn, koriander, venkel thee

  KKV thee wordt veel gedronken in Ayurveda. Het is de beste thee om te reinigen want het wakkert je spijsverteringsvuurtje aan. Ook jij kunt het gemakkelijk maken met komijn, koriander en venkelzaden.

 • Doe mee: met een Ayurvedische herfstreiniging

  Ayurveda raadt aan twee keer per jaar een reiniging te doen. Waarom? Afvalstoffen en onverwerkte emoties zijn volgens de eeuwenoude geneeswijze namelijk hoofdoorzaak van onbalans. Deze onbalans kan resulteren in ziekte en dat willen we voorkomen.