Over mij

Mijn naam is Eline. Ik ben dol op het uitblazen van paardenbloemen. De zaadjes worden vervoerd door de wind waardoor er op een andere plek nieuwe bloemen groeien, hoe prachtig! Deze cyclus herhaalt zich keer op keer. Net als de cyclus van de maan, de seizoenen, de menstruatiecyclus en zo zijn er nog veel meer te benoemen.

Mijn liefde voor Ayurveda

In Ayurveda komt voor mij alles samen! Ik heb altijd al interesse gehad in gezonde voeding, de natuur, yoga en spiritualiteit. Ayurveda biedt dit en nog veel meer. Het leuke is dat ik tijdens mijn coaching al deze elementen in kan zetten om bij te dragen aan het (terug)vinden van jouw balans. De dosha’s helpen mij om te zien welke voeding op dit moment goed voor jou is, maar ze helpen me ook om inzicht te krijgen in jou als persoon.

Ayurveda leert me ook over mezelf en hoe ik in verschillende situaties met beide benen stevig op de grond kan blijven staan. Als moeder geeft het me inzicht in mijn kinderen. Hebben ze baat bij strikte regels, is het een goed moment voor ze om af te spreken met vriendjes of vriendinnetjes of is het beter om samen (met het gezin) tijd door te brengen in de natuur?

Voor mij heeft Ayurveda op elke vraag een antwoord!

Ik ben dol op de natuur zoals je ook terugziet in mijn logo (de paardenbloem). Om op te laden vind je mij dan ook buiten, in de polder of het bos met in mijn thermoskan KKV (Komijn, Koriander, Venkel) thee. De holy grail in Ayurveda. Ik moest even wennen aan de smaak, maar kan nu niet meer zonder. Ik hoop bij jou ook een zaadje te mogen planten en je te enthousiasmeren voor deze holistische geneeswijze, zodat ook jij niet meer zonder kan!

Wat heeft Ayurveda voor mij betekent?

Ayurveda heeft mij geleerd welke voedingsmiddelen goed voor mij zijn, het heeft mij van darmproblemen afgeholpen die ik vanaf kinds af aan had. Ook heeft het mij als moeder, van drie jonge kinderen, handvatten gegeven om zelfzorg toe te passen. De vermoeidheid en het gevoel van continue aan staan (hoe vaak per dag wordt er wel geen mama geroepen), zijn verleden tijd. Ik heb geleerd te vertragen en ook mogen ervaren wat voor mij werkt wanneer ik de prikkels even niet meer kan verwerken. Hierbij alvast mijn tip voor elke moeder: een warme olie massage (abhyanga).

De geneeswijze laat zien hoe je balans kunt aanbrengen en dat iets de ene keer weer anders valt dan een ander keer. Het leven is namelijk continue in beweging.

De keuze voor de naam Dandelien was snel gemaakt een combinatie van dandelion (paardenbloem) en mijn naam Lien zoals ik vaak door vrienden genoemd wordt.

Eline dandelien
Eline dandelien