Detox

Ayurveda raadt aan om twee keer per jaar een detox te doen, idealiter tijdens de wisseling van de seizoenen*, maar ook ter voorbereiding op een zwangerschap! Afvalstoffen en onverwerkte emoties zijn namelijk hoofdoorzaak van onbalans. En onbalans kan resulteren in ziekte. Een ayurvedische detox kenmerkt zich door voedzame en volwaardige maaltijden.

Herken je je hierin?

Misschien herken je jezelf in de volgende symptomen, dat is een aanwijzing dat er veel afvalstoffen in je lijf zijn:

 • Een zwaar gevoel en/of moeite met opstaan
 • Weinig of geen eetlust
 • Vermoeidheid
 • Spijsverteringsklachten zoals: opgeblazen gevoel, diarree of constipatie
 • Aanslag op de tong
 • Gestopt met anticonceptie
 • Mentale onbalans, depressie
 • Last van je gewrichten
 • Huidklachten

Tijdens een detox geef je je lichaam rust al het oude te verteren en je spijsverteringsvuur te herstellen. Het zal je meer energie geven en ervoor zorgen dat de (mogelijk) klachten verdwijnen. Zie het als een APK voor je lichaam.

Hoe kan ik je helpen?

Bij mij kun je terecht voor verschillend detox pakketten.

 • Preconceptie traject, wil je de detox doen ter voorbereiding op een zwangerschap? Kies dan voor het preconceptie traject.
 • 1-1 detox begeleiding. Ben je benieuwd wat een ayurvedische detox voor jou kan betekenen? Boek een Ayurveda consult bundel of traject voor een persoonlijk plan.
 • Online detox programma twee keer per jaar, tijdens de seizoenswissel naar de lente en de herfst, bied ik een detox programma of workshop aan. Meld je nu aan voor de lente detox: New Season, Fresh Start.

Haal gemakkelijk alle ingrediënten in huis met de detox box.

*uiteraard kan de reiniging ook op een ander moment gedaan worden, wanneer jouw lichaam daarom vraagt. Het is een hele goede tool om onbalans te herstellen.

Reviews

Om mijn lichaam weer in balans te brengen na een zwangerschap en operatie heb ik een detox bij Eline gevolgd. Na een paar dagen merkte ik al een enorme verbetering en na de detox voelde het echt alsof mijn lichaam een reset had gehad en mijn hormonen weer in balans waren. Ik heb een aantal onderdelen nog steeds in mijn dagelijkse routine verwerkt. Ik kan iedereen aanraden om een detox of consult te volgen bij Eline, ze heeft veel verstand van zaken en is prettig in de omgang.

– Fay

De informatie uit het e-book vond ik super interessant en duidelijk. En de reiningsbox vond ik rijkelijk gevuld en super fijn dat je dat aanbiedt 🙂 maakt zo’n detox doen wel makkelijker.

– Eline

De reiniging werd in het e-book heel duidelijk uitgelegd, concreet en met een heldere toon. Het las heel fijn door. Je merk dat het detox pakket met zorg en liefde is ingepakt. Het is heel gemakkelijk dat je zo kunt starten na het ontvangst van de box. Helemaal top!

– Nancy

Interessant. Duidelijke opbouw en fijne uitleg in het E-book. De workshop was heel fijn.

– Tarja

Reiniging was leuk om te doen. Ik voelde mij gegrond en gevoed door de gerechten. Ik heb minder last van opgeblazen gevoel en gebruik de kruiden nog dagelijks in mijn voeding.

– Maria