Ayurveda detox

Ayurveda raadt aan om twee keer per jaar een detox te doen, idealiter tijdens de wisseling van de seizoenen*. Afvalstoffen en onverwerkte emoties zijn namelijk hoofdoorzaak van onbalans. En onbalans kan resulteren in ziekte. Een ayurvedische detox kenmerkt zich door voedzame en volwaardige maaltijden.

Herken je je hierin?

Misschien herken je jezelf in de volgende symptomen, dat is een aanwijzing dat er veel afvalstoffen in je lijf zijn:

 • Een zwaar gevoel en/of moeite met opstaan
 • Weinig of geen eetlust
 • Vermoeidheid
 • Spijsverteringsklachten zoals: opgeblazen gevoel, diarree of constipatie
 • Aanslag op de tong
 • Vieze adem
 • Mentale verwarring, depressie
 • Pijn in het lichaam, stijfheid

Tijdens een detox geef je je lichaam rust al het oude te verteren en je spijsverteringsvuur te herstellen. Het zal je meer energie geven en ervoor zorgen dat de (mogelijk) klachten verdwijnen. Zie het als een APK voor je lichaam.

Hoe kan ik je helpen?

Bij mij kun je terecht voor verschillend detox pakketten.

 • New season, fresh start. Doe mee met de herfst detox via een besloten Instagram account. Bij aanmelding ontvang je een hand out met recepten en in het account is ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. Elke week ga ik live voor een Q&A en we trappen de detox af met een uitgebreide talk. Verwacht verder veel detox inspiratie op het gebied van voeding & selfcare rituelen.
 • Detox 1-1 traject. Ik licht je de detox (online) toe in een kort consult (30 minuten) waarin we het plan afstemmen op jouw specifieke behoeftes. Na afloop van jouw detox is er weer een kort consult om ervoor te zorgen dat je het gevoel vast kunt houden. Dit traject komt inclusief hand-out met recepten. Ook kun je de detox uitbreiden met een reiki behandeling of ayurvedische pinda swedana behandeling.
 • Haal gemakkelijk alle ingrediënten in huis met de detox box.

De pakketten kunnen uiteraard naar wens worden aangepast. Neem daarvoor contact op via info@dandelien.com.

*uiteraard kan de reiniging ook op een ander moment gedaan worden, wanneer jouw lichaam daarom vraagt. Het is een hele goede tool om onbalans te herstellen.

Reviews

De informatie uit het e-book vond ik super interessant en duidelijk. En de reiningsbox vond ik rijkelijk gevuld en super fijn dat je dat aanbiedt 🙂 maakt zo’n detox doen wel makkelijker.

– Eline

De reiniging werd in het e-book heel duidelijk uitgelegd, concreet en met een heldere toon. Het las heel fijn door. Je merk dat het detox pakket met zorg en liefde is ingepakt. Het is heel gemakkelijk dat je zo kunt starten na het ontvangst van de box. Helemaal top!

– Nancy

Interessant. Duidelijke opbouw en fijne uitleg in het E-book. De workshop was heel fijn.

– Tarja

Reiniging was leuk om te doen. Ik voelde mij gegrond en gevoed door de gerechten. Ik heb minder last van opgeblazen gevoel en gebruik de kruiden nog dagelijks in mijn voeding.

– Maria