Ayurvedische ochtend
Overig

Ayurveda ochtendritueel: start je dag met deze box basisproducten

Wil jij Ayurveda ook graag inzetten in jouw dagelijks leven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Deze box biedt jou Ayurvedische producten voor een ochtendritueel, makkelijk inzetbaar en je krijgt er een E-guide bij met twee ochtendrituelen.

Wat zit er in de Ayurveda box?

Ayurveda hecht veel belang aan een goed ochtendritueel (dinacharya). Door een dagelijkse routine te volgen bouw je fundament op voor holistische gezondheid en balans. Uit eigen ervaring weet ik dat je niet te veel in een keer moet willen toepassen en dat de haalbaarheid ook afhangt van de levensfase, het seizoen waar je je bevindt en jouw constitutie. Om het makkelijk te maken Ayurveda te integreren in jouw dagelijkse leven, heb ik twee boxen samengesteld.

Start met Ayurvedische mondverzorging en creëer een momentje voor jezelf. De boxen komen inclusief ingrediënten, producten en een E-guide om de twee rituelen tot uitvoering te brengen.

Alle producten uit de box zijn gelinkt aan de vijf elementen: ether, lucht, vuur, water en aarde. Uit deze elementenleer is ook Ayurveda ontstaan.

Start je Ayurveda ochtendritueel, met deze box basisproducten.
Ayurvedische producten uit ochtendbox 1.

Type Ayurveda boxen

Ik heb twee boxen voor jullie samengesteld, ochtendbox 1 en ochtendbox 2.

Ayurvedische ochtendbox 1 – prijs: €75,-

Koperen waterfles van Yogi & Yogini – element aarde en water

Door warm water een nacht te laten staan in een koperen fles of beker, worden waardevolle mineralen aan je water toegevoegd. Start de dag met slokjes uit deze fles (nadat je je mond gereinigd hebt).

Koperen tongschraper – element aarde

Het reinigen van de mond begint in Ayurveda altijd met een tongschraper. Een echte must have als je het mij vraagt. Afvalstoffen worden ’s nachts verwerkt en komen naar boven via de tong. Terwijl je slaapt werkt jouw spijsvertering namelijk om zichzelf te ontgiften. Gebruik ’s ochtends een tongschraper om de toxines te verwijderen. Dit helpt voorkomen dat ze weer opnieuw jouw lichaam inkomen.

Ayurvedische tandpasta met Neem en granaatappel – element lucht en aarde

Voor een goede mondflora wordt er aangeraden je tanden te reinigen met de smaken wrang, scherp en bitter. Neem, een bitter kruid, is niet zo bekend in het westen, maar in de Ayurveda wordt het veel gebruikt. Daarnaast wil je niet gelijk schadelijke stoffen tot je nemen ’s ochtends direct na het ontwaken. Deze tandpasta is biologisch, veganistisch en vrij van fluoride, sacharine en SLS.

Himalayazout waxinelichthouder – element vuur

Himalaya zout zorgt voor een prachtig zacht licht om naast je bed te zetten of ergens waar je een momentje voor jezelf wilt creëren.

Rock Your World aura spray (travelsize) – element lucht

Emoties reageren op geur. Met deze spray kun je een fijne omgeving of intentie creëren door hem om je heen te sprayen of in de ruimte waar je gaat mediteren.

De geur van de Rock Your World aura spray kan per box verschillen. Heb je al een spray in huis? Geef dit aan in het opmerkingenveld, dan stuur ik een andere mee.

Ayurvedische ochtendbox 2 – prijs €47,-

Bevat de zelfde producten als box 1 exclusief koperen waterfles.

De Ayurveda E-guide

In de E-guide ontvang uitleg over twee Ayurvedische ochtendrituelen zodat jij deze ‘s ochtends kunt inzetten!

Mindful mondverzorging – dit ochtendritueel is er een die we allemaal doen, elke dag weer. Waarom dan niet mindful en Ayurvedisch? Als drukke mama van drie is dit het eerste ritueel dat ik inzette toen Ayurveda op mijn pad kwam. Dus ook als je druk bent en weinig tijd hebt ’s ochtends, I’ve got you covered.

(Mini) meditatie – sluit je mondverzorgingsritueel af met een meditatie. Je kunt de meditatie zo lang of kort maken als je wilt. Het is al mooi als je hier één keer in de week (in het weekend bijvoorbeeld) tijd voor vrij kunt maken. De ochtend begin je namelijk het beste in stilte, zodat je je kunt verbinden met je innerlijke zelf.

Je bestelt jouw Ayurveda box hier.

De producten worden verstuurd in een mooie box. Het is geen’ doos in doos pakket’ dus wanneer je hem cadeau wilt geven kun je de box het beste dicht laten en inpakken met mooi papier eromheen. In het kader van duurzaamheid heb ik ervoor gekozen alles in één box te verzenden.

Ayurvedische ochtendbox voor jouw ochtenritueel!

Ik wens je heel veel plezier met jouw Ayurvedische ochtendritueel!