Recepten

Doe mee: met een Ayurvedische herfstreiniging

Ayurveda raadt aan twee keer per jaar een reiniging te doen. Waarom? Afvalstoffen en onverwerkte emoties zijn volgens de eeuwenoude geneeswijze namelijk hoofdoorzaak van onbalans. Deze onbalans kan resulteren in ziekte en dat willen we voorkomen. Ik heb speciaal voor de herfst een reinigingsplan opgesteld.

Get autumn proof met een Ayurvedische herfst reiniging en reinigingskit met alle ingrediënten.

Waarom de herfst?

Idealiter doe je een reiniging met de wisseling van de seizoenen om de overgang naar het nieuwe seizoen soepeler te laten verlopen.

Aan het einde van de zomer, het begin van de herfst willen we voorkomen dat Vata dosha te veel toeneemt. Het is aan te raden de overtollige hitte uit ons lichaam te halen zodat ze weer in balans komt en zo de koude en droogte van de herfst en winter aankan.

Door een reiniging te doen, in dit geval een licht verteerbaar monodieet, geef je je spijsverteringssysteem rust. Op deze manier stimuleer je het zelfhelend vermogen van jouw lichaam.

Ook kun je een reiniging doen in de overgang naar de lente. Dan komen alle afvalstoffen los en kun je kiezen voor een zwaardere reiniging. Nu zullen we ons focussen op de herfst!

Wat houdt de reiniging precies in?

Deze Ayurvedische reiniging kenmerkt zich door warme soepen, het gebruik van mungbonen en specerijen. Het doel is jouw lichaam rust te geven zodat het alle afvalstoffen kan verwerken. Daarnaast is het belangrijk jouw spijsverteringsvuur te laten branden en opstoken zodat deze goed zijn werk kan doen (en al het oude kan verteren).

Verwacht geen reiniging waar je een hongergevoel aan over houdt, we gaan voor volwaardige en warme ingrediënten. In het E-book zal ik je dit stap voor stap uitleggen.

Na de driedaagse reiniging zal je je energiek en fit voelen, mentale helderheid ervaren, beter slapen, geen last meer hebben van een opgeblazen gevoel en gewicht verloren hebben.

Bij zwangerschap, het geven van borstvoeding, minderjarigen en mensen ouder dan 65 jaar is het afgeraden deze reiniging te doen. Ook doe je hem het beste voor of na je menstruatie.

Wat krijg je van mij?

Je krijgt van mij een E-book, reinigingskit en/of persoonlijke begeleiding. Stel zelf het pakket samen die bij jou past. Hieronder zal ik toelichten wat het precies inhoudt:

  • E-book: met introductie van Ayurveda, de fases van de reiniging (afbouw, reiniging, opbouw), dagmenu’s incl recepten en een boodschappenlijstje. Prijs: €15,- (alleen het e-book).
  • Reinigingskit: hierin zitten alle houdbare producten die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Denk aan ghee, mungbonen, mungdahl, hing, komijn, koriander, venkelzaden, kurkuma en KKV thee. Prijs: €50,- ex. eventuele verzendkosten (e-book + reinigingskit). De reinigingskit bevat voldoende ingrediënten voor één persoon.
  • Persoonlijke begeleiding: vind je het lastig zelf aan de slag te gaan? Uiteraard begeleid ik je graag en sta ik klaar voor al je vragen. In dit pakket zit ook een introductie moment waarbij ik jou de reiniging (online) toelicht. Prijs: €85,- ex. eventuele verzendkosten (e-book + reinigingskit + persoonlijke begeleiding).

Plaats je bestelling hier.

Wanneer je de bestelling plaatst zal de verzending van het E-book en de reinigingskit plaatsvinden tussen 2 a 3 dagen. Wil je aanvullende informatie stuur dan een mail naar info@dandelien.com.