Over mij

Mijn naam is Eline. Ik ben dol op het uitblazen van paardenbloemen. De zaadjes worden vervoerd door de wind waardoor er op een andere plek nieuwe bloemen groeien, hoe prachtig! Deze cyclus herhaalt zich keer op keer. Net als de cyclus van de maan, de seizoenen, de menstruatiecyclus en zo zijn er nog veel meer te benoemen.

Mijn liefde voor Ayurveda

In Ayurveda komt voor mij alles samen! Ik heb altijd al interesse gehad in gezonde voeding en spiritualiteit. Ayurveda biedt beiden en nog veel meer. Ayurveda gaat namelijk uit van de drie dosha’s (vata, pitta en kapha). Per dosha zijn er bepaalde voedingsmiddelen geschikt en kun je voeding inzetten om een dosha die uit balans is, te balanceren. Naast het inzetten van voeding kun je een dosha ook op manieren in balans brengen. Namelijk met ademhalingsoefeningen, yoga, etherische oliën, kristallen, massages, Ayurvedische behandelingen noem maar op! De theorie van de dosha’s kan ten alle tijden worden toegepast en daarom vind ik het zo leuk.

Ik vind het prachtig hoe de Indiase gezondheidsleer elk persoon als uniek individu beschouwt, er is geen one size fits all. Het heeft een holistische benadering wat betekent dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Wat heeft Ayurveda voor mij betekent?

Ayurveda heeft mij geleerd welke voedingsmiddelen goed voor mij zijn, het heeft mij van darmproblemen afgeholpen die ik vanaf kinds af aan al heb. Ook heeft het mij als moeder, van drie jonge kinderen, handvatten gegeven om zelfzorg toe te passen. De vermoeidheid en het gevoel van continue aan staan (hoe vaak per dag wordt er wel geen mama geroepen), zijn verleden tijd. Ik heb geleerd te vertragen en ook mogen ervaren wat voor mij werkt wanneer ik de prikkels even niet meer kan verwerken. Hierbij alvast mijn tip voor elke moeder: een warme olie massage (abhyanga).

De geneeswijze laat zien hoe je balans kunt aanbrengen en dat iets de ene keer weer anders valt dan een ander keer. Het leven is namelijk continue in beweging en dat ben jij ook. Daarom vind ik het ook zo leuk om tijdens een consult te ontdekken wat er bij jou uit balans is. We komen er samen achter hoe je je met simpele aanpassingen een stuk beter kunt voelen.

De keuze voor de naam Dandelien was snel gemaakt een combinatie van dandelion (paardenbloem) en mijn naam Lien zoals ik vaak door vrienden genoemd wordt.

Opleidingen

Mijn carrière begon met de studie International Communication and Media aan de HU. Waar ik het heerlijk vond te leren over communiceren met verschillende culturen en mijn creativiteit goed kwijt kon in schrijven en het opstellen van plannen. Toch was ik op zoek naar meer en heb ik altijd interesse gehad in spirituele ontwikkeling en voeding. Laten deze twee nou mooi bij elkaar samen komen in Ayurveda!

Met betrekking tot Ayurveda, yoga en reiki heb ik de volgende trainingen afgerond:

  • Ayurveda in je dagelijkse leven
  • Ayurveda jaaropleiding voeding & lifestyle coach
  • Ayurveda en kinderen
  • Reiki 1 & 2 bij yogareiki
  • Zwangerschapsyoga docent
  • Ayurveda jaaropleiding healing de dhatu’s (studiejaar 2020/2021)

Ook kun je Ayurvedische artikelen van mij lezen, deze schrijf ik voor Feminien, StudioOM, Own Your Flow & How About Mom.